De jury

 

Op 16 augustus 2016 heeft de officiële Bazen Verbazen jury alle wedstrijdplannen beoordeeld en de winnaars gekozen. Met trots presenteren wij onze 3 juryleden, die vanuit persoonlijke betrokkenheid en inhoudelijk expertise zitting hebben genomen in de Bazen Verbazen jury. Lees hier meer over wie zij zijn en waarom zij Bazen Verbazen graag steunen.

Viktorien van Hulst

Viktorien van Hulst (’s-Hertogenbosch, 1972) studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Na haar afstuderen werkte ze bij Productiehuis Brabant en Festival Cement aan de talentontwikkeling van jonge podiumkunstenaars, gaf ze les en deed ze advieswerk bij onder anderen Fonds Podiumkunsten en Raad voor Cultuur. Van 2009 tot 2015 werkte ze als hoofd artistiek bureau van Toneelgroep Amsterdam als rechterhand van Ivo van Hove. Sinds 2015 is ze directeur van Theaterfestival Boulevard, een elf-daagse festival in en om de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

 

"Natuurlijk zoek ik graag mee naar het beste presentatieplan. Wat is het beste plan? Ik denk dat waarin we niet enkel het plan zien, maar vooral degene áchter het plan. Met zijn of haar vragen, ideeën en ambities. Die persoon wil ik graag leren kennen!"

 

Aart van der Gaag

Aart van der Gaag is het boegbeeld van 'Op naar de 100.000 banen'. Dat project informeert werkgevers over de meerwaarde van het werken met mensen met een beperking, om zo 100.000 banen te vinden. Eerder was Aart van der Gaag onder meer directeur van een arbeidsbureau en van de uitzendorganisaties Start en Vedior. Van 2000 tot halverwege 2016 werkte hij achtereenvolgens als directeur en voorzitter van de ABU, de branchevereniging van uitzendorganisaties. Hij weet dan ook als geen ander wat er nodig is voor een match tussen werknemer en werkgever.

 

"Ieder mens heeft talenten waarmee hij of zij kan bijdragen in een bedrijf. Ik heb ervaren dat je dat pas echt goed kunt laten zien als je persoonlijk contact hebt. Bij Bazen Verbazen presenteren jongeren hun talenten op een uitdagende manier om dat contact tot stand te brengen, dat vind ik leuk. Ik ben heel benieuwd hoe de scholen werkgevers gaan raken!"

Rijk Vlaanderen

Rijk Vlaanderen studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij belandde min of meer toevallig in het onderwijs als leraar levensbeschouwing en filosofie, en had al snel door: "dit is mijn wereld!". Hij gaf vele jaren les, was projectcoördinator, manager en schoolleider. Op dit moment is hij Rector van UniC, een vernieuwende HAVO/VWO school in Utrecht. In de functies die hij vervulde, veelal in veelkleurige scholen, was de samenleving nooit ver weg. De lessen werden verbonden met voor de leerlingen relevante ontwikkelingen in de maatschappij die zij zelf aan den lijve ondervonden. Hij was betrokken bij een Amsterdams project eergerelateerd geweld. En kreeg scherp zicht op de arbeidsmarktproblematiek van kwetsbare jongeren als directeur van een Praktijkschool. Hij is tevens lid van de adviesgroep aan B&W van de Gemeente Utrecht 'Kansen voor West'. Dit programma is gemaakt om een innovatieve impuls te geven aan de regionale economie.

 

"Ik heb sterk de overtuiging dat het zoeken naar slimme vormen van samenwerking tussen scholen en andere relevante partijen, zoals de creatieve sector en innovatieve bedrijven, jongeren kan helpen bij het ontdekken en presenteren van hun talenten. Vervolgens gaan ze als een speer!"