Leerlingen aan het woord: Gomarus PrO, Groningen
12 December 2016

De leerlingen Jan van Egteren en Janita Schuitema van het Gomarus College in Groningen schreven zelf over hun eigen ervaringen en die van hun mede-leerlingen met het project Bazen Verbazen. De leerlingen van het Gomarus College maakten werkten met aan een film over het zogenoemde PRO-team. Een team dat je, net als het A-team, kan inschakelen op het moment dat je problemen hebt op de werkvloer. In de film krijgt een boer te kampen krijgt met onder meer ziekte in zijn team en diverse problemen met apparatuur. Hij roept de hulp in van het PRO-team. Zij komen de zaak natuurlijk redden.

 

Jan en Janita bedankt voor jullie verslag!

 

 

“Onze eerste weken lopen goed. We gaan hard vooruit en maken grote stappen. We merken als klas dat we goed samenwerken, dingen te weten komen over onszelf en elkaar en veel leren.

 

We hebben aan de andere leerlingen uit de groep gevraagd om in een zin te vertellen wat ze van het project vinden:

Erg leuk om te doen
Erg bijzonder
Leerzaam project
Leuk om dit mee te maken
Goed voor de samenwerking
Super leuk, echt een gave ervaring!

We hebben veel uurtjes in het project gestoken. En we schieten hard op. We hebben eerst met filmmaker Martijn geleerd hoe de camera’s werken en we hebben de camerastandpunten uitgetekend. En met theatermaker Mayke hebben we het script gelezen en hier beelden bij verzonnen. Wat er gebeurt in elke scène en hoe maken we scènes steeds beter en spannender.


Ook zoeken we muziek voor de film en maken we zelf de kleding, we hadden bedacht: een vest met ons logo er op. We zijn druk bezig om een ontwerp voor het logo te bedenken en uiteindelijk te laten maken. Ook wordt het schoolbusje onderhanden genomen.

 

We hebben er veel plezier in en het loopt soepel. De tijd gaat snel maar we zijn hard op weg naar een hele gave film!

 

Verslag van de filmdag
Deze week was dan de grote dag! De film stond al op papier maar uiteraard nog niet op beeld. Daar hebben we deze week aan gewerkt.


De kleding die we besteld hebben is binnen. Daarvoor zijn we vorige week nog even met de groep naar de stad toe geweest. Het zoeken naar een winkel was nog niet makkelijk: voor we het wisten liepen we met zes mannen en twee vrouwen een vrouwenwinkel in. De blikken waren uiteraard verwarrend. Maar goed, na het kleding passen en denken welke maat goed was voor ons stonden we dan bij de kassa.

 

En toen zijn we begonnen met filmen op de boerderij samen met professioneel acteur Jeroen, die zijn allerbeste Groningse accent inzette. We zijn flink opgeschoten. Het geluk was zelfs, dat er een koe op bevallen stond! Middenin de opnames kwam de boer naar ons toe, dat het nu echt ging beginnen. Het kalf zou geboren worden en wij waren erbij. Camera klaar en gaan! Aan Jacco uit onze groep die op de boerderij werkt, de taak het kalfje ter wereld te helpen. Prachtige beelden en bijzonder ook.

 

Het belooft een stoere, spannende film te worden. En we zien er als klas naar uit, hoe het eindresultaat gaat worden. En natuurlijk kijken we ook uit naar de presentatie zelf voor de werkgevers.”

 

 

Groetjes van klas 6 van het Gomarus