Peer educators en Realisten getraind
22 March 2016

Maar liefst veertien peer educators van Diversion en Realisten van CNV Jongeren verzamelden zich op dinsdagmiddag 22 maart op het kantoor van Diversion. De reden? Ze werden die middag getraind voor het geven van de Bazen Verbazen workshops, die dienen ter voorbereiding van het meedoen aan de wedstrijd. Deze worden de komende maanden gegeven op praktijkscholen, scholen voor voortgezet speciaal onderwijs, MBO-1-scholen en zorginstellingen.

 

Een centraal element tijdens de training was het persoonlijk verhaal van de peer educators, waarin zij vertellen hoe zij zelf te maken hebben gehad met uitsluiting en beperkingen. Voor veel peer educators en Realisten is het belangrijk om dit verhaal te delen. "Ik doe mee met Bazen Verbazen omdat ik vind dat iedereen een kans verdient om zichzelf te laten zien zoals hij of zij echt is. Er is geen betere manier om vooroordelen en hokjesdenken tegen te gaan," aldus een peer educator.

 

Meedoen aan de voorbereidende workshops is nog mogelijk, dus ben jij docent op één van de hierboven genoemde scholen of een zorginstelling? Kijk snel verder hoe je je aan kunt melden!