Praktijkpowerrr: werkgeversbijeenkomst in Venlo
30 March 2017

Aan het begin van het schooljaar wisten we dat het Wildveld één van de winnaars is van het project ‘Bazen Verbazen’. Dit betekende dat de leerlingen het ingezonden idee, om zich op een positieve manier te presenteren aan potentiële werkgevers, mochten uitvoeren. Ze kozen om een film te maken.

 

Met ondersteuning van Theater Maas en een cameraman namen uiteindelijk 8 leerlingen een film op met de titel; “Wij zijn de praktijk”. De leerlingen vonden het een goed idee om eerst de vooroordelen over ‘de praktijkleerling’ in beeld te brengen en vervolgens hun talenten te laten zien. Aansluitend bij de belevingswereld van de leerlingen, maakten de leerlingen een vlog en brachten ze zo in beeld op welk onderdeel ze uitblinken! Daarnaast weerleggen ze de vooroordelen en laten PRAKTIJKPOWER zien! De film is nu af en de leerlingen zijn, terecht, super trots op het eindresultaat. Bekijk de film hier.

 

Film gepresenteerd aan bazen

Onlangs hebben de acht leerlingen de film gepresenteerd aan wethouder Hanno Lamers en een aantal werkgevers tijdens een ondernemersbijeenkomst van VNO/NCW bij de gemeente Venlo. Of ze verbaasd waren? Gezien het aantal positieve reacties na afloop, zeker! Het is de leerlingen gelukt de interesse te wekken van potentiële werkgevers en zichzelf en hun medeleerlingen op de kaart te zetten. Na afloop interviewden we o.a. enkele hoofdrolspelers en de wethouder. Bekijk het hier. 

 

Praktijkpower tijdens de culture avond

Naar aanleiding van het project Bazen Verbazen is er dit jaar gekozen om ook de culturele avond in juni volledig in het teken van ‘Praktijkpower’ te laten staan. Alle optredens worden hier op aangepast. Ook laten we tijdens de voorstelling het filmpje nogmaals zien en zetten we de leerlingen die hebben deelgenomen opnieuw in hun kracht, maar dit keer op het podium.  

 

Reacties van leerlingen en docent

Sam: “Ik vond het heeeel leuk om te doen. Ik vond het vloggen super leuk om te doen en dat er dan ook nog een film van gemaakt werd. Ik heb over heel veel mogen meedenken en durfde zelfs te zingen. De andere vonden dat ik dit goed kon” 

 

Malissa: “Het was super gezellig. We hebben een echt gezellige groep. We hadden ook een duidelijk uitleg wat er ging gebeuren en wat wij moesten doen. Ik vond het heel leuk dat we een vrouw gingen ophalen bij Sinselhof die meegespeeld heeft in de film. Ik vond eigenlijk alles van het project heel leuk. Ik durf nu ook meer omdat ik veel geoefend heb bij het project.“

 

Luke: “Ik vond het filmen en het vloggen heel leuk en interessant. Ik kon iets doen waar ik goed in ben en ik heb gewoon hele gezellig dagen gehad”.

 

Juf Loes: ''Het project Bazen voor Bazen is voor mij een zeer interessante ervaring geweest. Met zijn allen zijn we trots op de prachtige film als eindproduct. Echter, het proces om tot dit eindproduct te komen was naar mijn mening nog veel specialer. Binnen ons team heb ik de leerlingen tijdens de workshops zien groeien en meedenken over verschillende zaken zoals toneelspelen en vloggen. Daarnaast hebben de leerlingen geleerd met elkaar, maar ook met externe personen, samen te werken en goed te communiceren.
Ik ben van mening dat de artistieke en sociale vaardigheden van de betreffende leerlingen naar een hoger niveau zijn gebracht, iets waar we met zijn allen bijzonder trots op mogen zijn! Dit zijn de projecten waarbij je je bewust wordt van de toegevoegde waarde die een school, leraren en de leerlingen zelf aan elkaar kunnen geven.''