Column: niet alleen werkgevers zijn verbaasd! Docente Marjolein aan het woord
24 March 2017

Door Marjolein Willeboordse, docent op De Wissel.

 

We kregen via onze collega de tip dat we eventueel mee konden doen met een wedstrijd: Bazen Verbazen. Dat leek ons wel iets! Uiteindelijk met toestemming van directie hebben wij samen met een geschikte klas een idee verzonnen. De leerlingen waren bijzonder gedreven wat er voor zorgde dat er steeds meer ideeën op tafel kwamen. De vakantie in Zeeland was nog in volle gang. Maar uiteindelijk kregen wij via de email het verlossende woord! We zijn gekozen als winnaars. Wow.

 

Na de vakantie werden de docenten uitgenodigd bij de kick-off in Utrecht. Dit vonden wij een bijzondere leuke ontmoeting omdat we van sommige scholen ook hun ideeën mochten bekijken. Er was een leuke sfeer die er voor zorgde dat  je als docent alleen maar enthousiaster werd. Tevens werden wij die dag ook benaderd door Human of we eventueel mee wilden werken aan een documentaire. Maar natuurlijk!

 

Els van der Jagt en Hermen van de Waal van Maas theater en dans waren aan onze leerlingen gekoppeld. Van begin tot het einde, waaronder scènes bedenken, een storyboard tekenen, muziek opnemen, informatie verzamelen voor de aftiteling, oefenen, camera-assistentie, toneelspelen, kleding verzamelen. Nadat alles gefilmd was, heeft Hermen er samen met onze leerlingen een mooie, spannende film van gemaakt.

 

Het resultaat mag er wezen. Ons verhaal speelde zich af in een supermarkt. Zonder enige twijfel ging de jumbo Goes akkoord met de vraag of we daar mochten filmen. We zijn ze zeer dankbaar. De presentatie voor de werkgeversbijeenkomst zit erop en we vonden het best spannend, maar het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Groot succes.

 

De leerlingen die bij het project betrokken waren hebben ons als persoon maar zeker als school erg verbaasd. Leerlingen die er achter kwamen dat ze toch meer in hun mars hebben dan dat ze eigenlijk dachten. Kwaliteiten die door deze ervaring naar voren kwamen of juist veel sterker aanwezig waren. Wij zijn als Team van Praktijkschool de Wissel erg trots op alle mensen/leerlingen die hier aan mee hebben gewerkt. We hopen dat de leerlingen terug kunnen kijken op een zeer leerzame maar vooral leuke periode!