Leerlingen de Compagnie met tentoonstelling in Gemeentehuis Heerenveen
28 April 2017

''Met het project Bazen Verbazen nemen de leerlingen van Praktijkschool de Compagnie te Heerenveen het heft meer in eigen hand. Ze treden op voor een volle zaal met ouders, leerlingen, werkgevers en andere belangstellenden. Ze laten zien wat ze kunnen maar ook wat ze moeilijk vinden. Ze leren durven en stappen zetten. Hun zelfvertrouwen groeit en daarmee zijn ze zich beter bewust van hun talenten en kwaliteiten.

 

Tijd om te groeien, taken die passen bij hun niveau, een arbeidscontract voor minimaal een jaar met een salaris eventueel aangevuld met loonsubsidie geeft deze leerlingen gevoel van eigenwaarde. Als de leerling de kans krijgt zichzelf en hun kwaliteiten te laten zien dan is de werkgever positief verrast.'' - docent PrO de Compagnie

 

Citaten van leerlingen

-      Ik heb alles geleerd voor de voorstelling met Sanne en door een paar mensen helemaal uit Rotterdam. We hebben gedanst, we moesten optreden met een rood t shirt met BAM erop. Dat is omdat iemand zei: “Soms durf ik niet, maar fuck it, ik doe het gewoon, BAM!”

-      Ik was best wel zenuwachtig de wethouder kwam en werkgevers en alle leerlingen en ouders. Ik dacht echt dat ik het niet kon en alles maar ik deed het toch en ik vind het wel knap dat ik het gedaan heb.

-      Voor de voorstelling zijn we geïnterviewd door een journalist van de Leeuwarder Courant. Toen ik vrijdag de kranten liep zag ik dat we met een grote foto en tekst in de krant van Leeuwarden stonden. Iedere keer weer dat ik een krant in de bus deed zag ik het op de voorpagina.

-      We kregen ook een make-over en een foto-shoot voor een tentoonstelling. Ik stond er met een fiets op omdat ik graag bij Batavus of Koga wil werken. En de tentoonstelling hangt nu in het gemeentehuis.