Maak kennis met de winnaars!

Tien scholen zijn door de jury van Bazen Verbazen geselecteerd vanwege hun originele idee. Zij hebben samen met professionele kunstmakers een presentatie voorbereid, waarin zij hun eigen talenten en vaardigheden tonen aan werkgevers. Hieronder in het kort hun plannen en de data waarop zij zichzelf hebben gepresenteerd op een regionale werkgeversbijeenkomst. 

 

Ook ziet u hier een diapresentatie met foto's van de bijeenkomsten. Verder kunt u onder het kopje nieuws blogs van de winnende scholen vinden. Leerlingen, docenten en kunstmakers delen hier hun ervaringen. 

 

Wilt u ook graag met uw leerlingen bazen verbazen? Kijk op de pagina lesmateriaal hoe u zelf met uw groep aan de slag kan, of mail naar info@bazenverbazen.nl voor meer info. 

De Compagnie - Heerenveen (praktijkonderwijs)

Gekozen discipline: Dans (theater en rap verwerkt)

 

Projectidee:

Het thema van de voorstelling is ‘Groei’, met als werktitel ‘BAM!’. Hiermee willen de leerlingen laten zien dat ze een actieve houding aannemen en er helemaal voor gaan. Ze geven aan in het diepe te durven springen en hun eigen grenzen te verleggen. Er is goed nagedacht over de uitvoering: er is voor iedere leerling een passende rol, zodat ieder zijn eigen talent kan laten zien.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

16 februari, 16.30-18.30 uur, Praktijkschool De Compagnie (Buitenbaan 3, Heereveen)

 

http://www.osg-sevenwolden.nl/Home/Locaties/de-Compagnie.html?cId=Nieuws%20de%20Compagnie&rId=36 

De Rijzert - Den Bosch (praktijkonderwijs)

Gekozen discipline: Film

 

Projectidee:

De leerlingen willen een libdub maken en hier de gehele school in betrekken. Hierin moet te zien zijn hoe leuk en goed praktijkonderwijs is, maar ook wat de kwaliteiten van de leerlingen zijn. De leerlingen hebben al goed nagedacht hoe ze dit in beeld willen brengen en welke muziek ze willen gebruiken. Ieder krijgt dan ook een rol in de uitvoering die bij hun talent past. Als achtergrond muziek gaan ze leerlingen het liedje ‘Later, als ik groter ben…’ gebruiken, om hiermee symbolisch aan te geven dat ze serieus met hun toekomst bezig zijn.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

3 april, 16.00-18.30 uur, Het *techniekHuys Veldhoven (De Run 4250, Veldhoven)

Ubbo Emmius - Stadskanaal (praktijkonderwijs)

Gekozen discipline: Theater

 

Projectidee:

De leerlingen willen het verhaal van de vlogger Tim, wiens creatieve hobby kleding ontwerpen en maken is, naar voren brengen in een film. De klasgenoten van Tim waarderen zijn talenten niet en maken hem belachelijk waardoor hij in zichzelf keert. Tot het moment dat hij uitgedaagd wordt om een vlog te maken die door de hele school wordt bekeken. Hij wordt uitgenodigd door een werkgever om op gesprek te komen, blaakt van zelfvertrouwen en durft hierdoor meer van zichzelf te laten zien. De leerlingen willen hiermee duidelijk maken dat ze veel in hun mars hebben en een ieder kunnen verrassen, als ze maar goed begeleid worden en de kans krijgen om zichzelf te laten zien.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

23 januari, 19.00-21.00 uur, theater Geert Teis (Geert Teis plein 2, 9501 VL Stadskanaal)

A.J. Schreuderschool - Rotterdam (speciaal onderwijs)

Gekozen discipline: Theater

 

Projectidee:

Het idee behelst ‘een dag uit het leven van een leerling’ te belichten. De stage en school ervaringen komen naar voren en het persoonlijke verhaal van de jongere wordt kenbaar. De film geeft een beeld van de kwaliteiten en het verhaal van de jongeren. De jongeren willen laten zien, dat zij kunnen werken en dat zij heel graag gezien willen worden door werkgevers.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

6 december, 13.00-16:00 uur, Unique Uitzendbureau (Blaak 6, 3011 TA Rotterdam)

De Wissel - Goes (praktijkonderwijs)

Gekozen discipline: Film

 

Projectidee:

De leerlingen hebben zelf een scenario geschreven over 3 brave leerlingen die de kans krijgen om in de Jumbo te werken: De wildernis van Jumbo. Deze leerlingen zijn heel blij met de mogelijkheid om hun kwaliteiten te laten zien en werkervaring op te doen. Drie leerlingen die er de kantjes vanaf lopen op school krijgen echter niet de mogelijkheid om stage te lopen bij Jumbo. De leerlingen willen het belang van goed gedrag laten zien en hun kwaliteiten en vaardigheden belichten.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

19 januari, 12.00-13.45 uur, Van der Valk Hotel Goes (A. Fokkerstraat 100, Goes)

't Wildveld - Venlo (praktijkonderwijs)

Gekozen discipline: Film

 

Projectidee:

De leerlingen willen door middel van film in kaart brengen dat bij hun op school elk talent telt. Ze willen acteren, zang en dans verwerken in de film en door middel van succesverhalen ‘de praktijkleerling’ goed in beeld brengen. Vooraf hebben de leerlingen al een moodboard gemaakt om deze succesverhalen in kaart te brengen.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

29 maart, 15.15-19.00 uur, Stadskantoor Gemeente Venlo (Hanzeplaats 1, Venlo)

Gomarus college - Groningen (praktijkonderwijs)

Gekozen discipline: Film

 

Projectidee:

De leerlingen hebben gekozen voor het maken van een film, gebaseerd op ‘The A-team’, komen zij als ‘The PrO-team’ werkgevers helpen als er problemen zijn op de werkvloer. Hiermee willen de leerlingen hun goede werknemersvaardigheden benadrukken en op een grappige manier aandacht vragen voor hun talenten. Ook willen de leerlingen een magazine maken waar interviews en artikelen in komen te staan.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

13 februari 14.00-16.00 uur, Provinciehuis Groningen (St. Jansstraat 4)

De Brug - Almelo (speciaal onderwijs)

Gekozen discipline: Film

 

Projectidee:

De leerlingen willen graag een spannende film maken waarin een raadsel of moord wordt opgelost. Gedurende het onderzoek wordt de kijker meegenomen naar o.a. verschillende locaties binnen de school waar de kwaliteiten van de leerlingen naar voren komen. De leerlingen willen een duidelijk beeld schetsen van wat ze kunnen.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

16 januari, 16.30-18.30 uur, Theater Hof 88 Almelo (Elisabethhof 4)

De Berkenschutse - Heeze (speciaal onderwijs)

Gekozen discipline: Film

 

Projectidee:

Door middel van een korte film willen de leerlingen laten zien dat hoewel ze (meerdere) beperkingen hebben, ze wel heel veel kwaliteiten beschikken die goed inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Dit willen ze doen door superhelden in de film weer te geven die een beperking hebben, maar toch bergen werk kunnen verzetten.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

3 april, 16.00-18.30 uur, Het *techniekHuys Veldhoven (De Run 4250, Veldhoven)

De Recon - Rotterdam (speciaal onderwijs)

Gekozen discipline: Dans (gecombineerd met fotografie)

 

Projectidee:

De leerlingen willen graag (live) een dans uitvoeren op passende muziek terwijl aansluitend op de achtergrond verschillende foto’s van jongeren (op stage, tijdens ziekte etc.) voorbijkomen. De leerlingen willen duidelijk maken dat zij ondanks of juist dankzij hun beperkingen tot veel in staat zijn.

 

Datum werkgeversbijeenkomst:

6 december, 13.00-16:00 uur, Unique Uitzendbureau (Blaak 6, 3011 TA Rotterdam)